İçeriğe geç

Sigortalı Çalıştığımı Nereden Görebilirim

E-devlette sigorta ne zaman görülür?

Çalışanlar her ayın 26’sından itibaren bir önceki aya ait sigorta verilerini e-devlet sistemi üzerinden detaylı olarak görüntüleyebilecekler. 26’ncı günden önce yapılan incelemeler hatalı sonuçlara yol açacaktır.

Hangi işlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

SGK talebi e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK performans belgesi belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belgede ayrıca ilk sigortalı işe girişiniz ve işten ayrılma tarihiniz, sigortalı olduğunuz süre boyunca çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.

Sigortanın yatırıldığını nasıl öğrenebilirim?

Şifresiz olarak SGK web sitesi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve kimlik bilgilerinizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada çıkan sayfadaki bilgileri girin ve butona tıklayın. Yeni bir sayfa açılacak, “Hizmet Bilgileri”ni seçin ve ardından 4a. Ayrıntılı bir sigorta ekstresi alacaksınız.

4A sigorta aktif ne demek?

4A sigortası, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) şemsiyesi altında olan ve SSK’ya prim ödeyenleri kapsayan bir sigorta türüdür. Ayrıca SSK’nın SGK’ya bağlanmasıyla SSK sigortasına 4A sistemi adı verilmiştir. 4A sigortası, sözleşmeli olarak özel bir iş yerinde çalışan kişileri kapsar.

Sigortalı olduğumu nasıl anlarım?

E-devlet web sitesinde Sosyal Sigorta Kurumu sayfasına gidin. E-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızı girerek kimliğinizi doğrulayın. Web sitesinde “4A Hizmet Listesi” kutusuna tıklayın. Ardından 4A hizmet raporunuzu kolayca alabilirsiniz.

SGK sisteme ne zaman düşer?

Özel sektörde çalışanlar için prim belgelerinin en geç takip eden ayın 23’üne kadar verilmesi gerektiğinden, birkaç istisna dışında, Temmuz ayına ait sigorta prim günlerini en geç 23 Ağustos’tan itibaren internet üzerinden görüntüleyebilecekler.

Sigorta girişim yapıldı mı?

Dilerseniz SGK’ya bağlı ALO 170 üzerinden sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170’i arayıp çağrı merkezi çalışanının istediği bilgileri girmeniz yeterlidir. Daha sonra hizmet raporunuzda detaylarla ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız.

Nerede çalıştığımı gösteren belge?

Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal Sigorta Kayıt Belgesi Talebi”ne tıklayın. Daha sonra “4A İşe Giriş ve Çıkış Beyanı” seçeneğine tıklayarak çalışma belgenizi alabilirsiniz.

Hangi şirketlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

MERSİS’e kayıtlı olan ve sisteme giriş yapan herhangi bir kullanıcı, açılan ekranda yer alan “Sorgulama” kısmında yer alan “Şirket Sorgulama” bölümünden şirketlerin temel bilgilerine ulaşabilmektedir.

İşten çıktıktan sonra sigorta ne zaman düşer?

İşten ayrıldıktan sonra SSI geçerliliği 3 ay boyunca devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 ay boyunca SSI kapsamında sağlık yardımları almaya devam eder. Sigorta durumunuz 10 gün boyunca kayıt altında tutulmaya devam ederken, 3 ay boyunca kamu ve özel hastane hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabilirsiniz.

İşe başladıktan kaç gün sonra sigorta başlar?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için sigortalı çalışma bildirgesinin işe başlama tarihinden en az bir gün önce e-sigorta üzerinden verilmesi zorunludur.

Sigortamdan kimler yararlandığını nasıl öğrenebilirim?

Genel sağlık sigortası kapsamındaki yardımlardan yararlanma durumunuzu öğrenmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

1 aylık sigorta primi ne kadar?

SSI Primi, sigortalı çalışanların sosyal güvenlik haklarını güvence altına alan bir prim sistemidir. Primler hem işveren hem de çalışan tarafından aylık olarak ödenir. Asgari ücret SSI Primi (%14) çalışan payı 2.800,35 TL’dir. İşverenin ödemesi gereken SSI primi (%15,5) ise 3.100,39 TL’dir.

Sigortam aktif mi?

ALO 170’te sigorta hakkında bilgi almak için şu adımları izleyin: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170’i arayın. Ardından operatörün talimatlarını izleyin ve “sigorta fayda süresi” hakkında bilgi edinmek için 2’ye basın.

(*) 4A SGK ne demek?

Artık 4a olarak adlandırılan sigorta kapsamı, özel istihdam ilişkisinde sözleşmeli çalışanların sosyal güvenliğini kapsamaktadır. Bu nedenle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, bir işveren tarafından istihdam edilen çalışanlar 4a kapsamına girmektedir.

SGK girişi yapıldıktan kaç gün sonra sistemde görünür?

İşe giriş bildirgesinin detaylarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. İşverenler bu süreci tamamladıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden erişebilirler. Çalışanlar işe başladıkları ayın 26’sından itibaren sigorta başlangıç ​​tarihini ve diğer detayları görüntüleme olanağına sahiptirler.

Sigorta kaç günde aktif olur?

İşyerinden ayrılan kişi 3 ay süreyle SSI kapsamında sağlık yardımlarından yararlanmaya devam edecektir. Sigorta durumunuz 10 gün süreyle kayıt altında tutulmaya devam ederken, 3 ay süreyle kamu ve özel hastane hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabileceksiniz.

1 günlük sigorta girişi sayılır mı?

İşveren tarafından düzenlenip imzalanarak işyerine verilen sigortalı işe giriş bildirgesinin, çalışanın o işyerinde en az bir gün çalışmış olduğu karinesini oluşturduğu kabul edilmelidir.

İşten çıktıktan sonra SGK’ya bildirmek gerekir mi?

Fesih bildirimi, çalışanın şirketten ayrılması ve sigortasının sona ermesi halinde şirketin sosyal güvenlik kuruluşuna yapması gereken bildirimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir