Türkiye’nin en küçük ilçesi hangisi?
Türkiye’nin en küçük ilçesi hangisidir? Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük ilçesi Yalıhüyük olarak bilinir. Konya ilinde bulunan Yalıhüyük, Türkiye İstatistik Kurumu TUİK tarafından açıklanan 2020 adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarına göre 1573 kişilik bir nüfusa sahiptir.
Türkiye’nin en az ilçesi hangisi?
Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Türkiye’de 81 ilde toplam 922 ilçe bulunmaktadır. Türkiye’nin en az nüfusa sahip ilçesi Konya’daki Yalıhüyük ilçesidir.
Türkiye’nin en büyük ilçesi neresidir?
Güneyinde Altınekin ilçesi, kuzeyinde ise Ankara’nın Kulu ve Haymana ilçeleri bulunmaktadır. Yüzölçümü yaklaşık 4.000 km2’dir.
Türkiye’nin en küçük köyü neresidir?
Geçen yıl sonu itibarıyla en az nüfusa sahip köyler ise Bitlis’in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ, Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe ve Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ağaçyurdu oldu.
Türkiye’nin en küçük yeri neresi?
Yalova, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olup, 105 km uzunluğuyla denize en uzun kıyı şeridine sahip turizm illerinden biridir.
Türkiye’nin en küçük ili neresi?
Ülkenin en kalabalık ili İstanbul, en az nüfuslu ili ise Bayburt’tur. Ayrıca en büyük alana sahip ili Konya, en küçük alana sahip ili ise Yalova’dır.
Türkiye’nin ilk ilçesi neresi?
“Türkiye’de il statüsü kazanan ilk ilçe Tarsus’tur” – Ekonomim.
En az nüfus hangi ilde?
En az nüfusa sahip olan il ise 84 bin 241 kişi ile Bayburt oldu. Bayburt, 84 bin 241 kişi ile en az nüfusa sahip olan il oldu. Bayburt’u, 84 bin 366 kişi ile Tunceli, 92 bin 481 kişi ile Ardahan, 144 bin 544 kişi ile Gümüşhane ve 147 bin 919 kişi ile Kilis izledi.
82 ilin adı nedir?
Detaylar için haberimize bakın… Kaçak ve çarpık yapılaşmanın simgesi Sisdağı Yaylası, Türkiye’nin 82’nci ili olarak anıldı. Trabzon ve Giresun’un paylaştığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneği.
En kalabalık ilçe neresi?
Türkiye’nin en kalabalık ilçesi 840.809 nüfusuyla Ankara’nın Keçiören ilçesidir. Keçiören’in nüfusu Türkiye’nin 66 ilinden daha yoğundur.
Türkiye’nin en büyük ili neresi?
İstanbul, Cumhuriyet döneminde de bu işlevini sürdürdü. İstanbul, Türkiye’nin sadece en kalabalık şehri değil, aynı zamanda vasıflı işgücünün ve önemli yatırımların yoğunlaştığı bir metropoldür.
Türkiye’nin en büyük mahallesi neresi?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2023 yılında Türkiye’nin en kalabalık ilçesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar ilçesi oldu. 2016 yılında İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent ilçesini geride bırakan Bağcılar, geçen yıl da en kalabalık ilçe olma unvanını korudu.
Türkiye’nin en zengin köyü neresi?
Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Darkdere köyüdür. 1928 yılında Asbuzu olarak adlandırılan köyün ismi daha sonra Darkdere olarak değiştirilmiştir. 2023 verilerine göre köy nüfusu 578 kişidir. Bu nüfusun 286 kişisi erkek, 292 kişisi kadındır. Gelir kaynağı ağırlıklı olarak sanayi ve ticarettir.
Türkiye’nin en çok köyü olan ilçesi neresi?
Vezirköprü, Türkiye’nin en çok köye sahip ilçesi ve Samsun’un beşinci büyük ilçesidir. Samsun ilinin Samsun merkezinden sonra beşinci büyük yerleşim yeridir.
Türkiye’nin en kalabalık köyü neresi?
Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Bostanbükü, 6.000 64 nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü oldu. Daha önce 2019’da 5.000.949 nüfusuyla bu unvanı elinde tutan yerleşim yeri, 2021’de 6.0040 nüfusuyla kayıtlı nüfusla ikinci sırada yer aldı.
Türkiye’nin en az nüfuslu yeri neresidir?
Bayburt 86 bin 47 kişiyle en az nüfusa sahip olan il oldu. Bayburt’u 89 bin 317 kişiyle Tunceli, 92 bin 819 kişiyle Ardahan, 148 bin 539 kişiyle Gümüşhane ve 155 bin 179 kişiyle Kilis izledi.
Türkiye’nin ilk ilçesi neresi?
“Türkiye’de il statüsü kazanan ilk ilçe Tarsus’tur” – Ekonomim.
Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi neresi?
Araştırmaya göre Şişli, Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi oldu. En gelişmiş ilk 10 ilçe sıralamasında İstanbul’dan 7, Ankara’dan 2 ve Bursa’dan 1 ilçe yer alıyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Türkiye genelindeki listede 30. sırada yer alarak Denizli’nin en gelişmiş ilçesi oldu.
Nüfusu en az olan bölge neresi?
Nüfusun en yoğun olduğu bölge: Marmara Bölgesi. Nüfusun en az olduğu bölge: Doğu Anadolu.